Implantat

Anledningarna till att man förlorar en, flera eller alla tänder varierar, men alla vill vi ändå ha ett naturligt och vackert leende. Att kunna tugga, tala och skratta utan bekymmer är vad alla strävar efter. Med tandimplantat kan vi ersätta de tänderna du har förlorat.

Implantatbehandlingar är idag den överlägset bästa tekniken för att ersätta tänder. Funktionsprincipen är en titanskruv som fästs i käkbenet och sedan fungerar som en tandrot på vilken man cementerar en krona. Saknar du flera eller alla tänder i en käke kan vi ersätta dem med flera enskilda implantat med kronor på, eller en brolösning på två eller flera implantat. Kombinationer med implantat och egna tänder är också vanliga – möjligheterna att förbättra din tuggkraft och därmed också din livskvalitet är många.

Tandimplantat har många fördelar jämfört med traditionella kron- och brolösningar:

  • Implantatkronor ser ut, känns och fungerar som naturliga tänder.
  • Friska angränsande tänder behöver inte slipas ned för att stödja implantatet.
  • Genom förankringen av implantatet i käkbenet stimuleras vävnad och tandkött, vilket ger ett snyggt resultat livet ut. Stimulansen av käkpartiet hjälper samtidigt till att bibehålla de naturliga ansiktsdragen.
  • Tandimplantat kräver inte lim eller andra bindemedel för att hålla de nya tänderna på plats.
  • Du slipper obehaget och osäkerheten som ofta följer med lösa proteser.
  • Du försäkrar dig om en säker, permanent tandersättning.

Hos oss sker hela implantatbehandlingen på mottagningen. Vårt välbeprövade och väldokumenterade implantatsystem heter Ankylos® och har funnits på marknaden i mer än två decennier. Implantatsystemet Ankylos® ger en säker, naturlig och estetisk lösning oavsett ålder.

Mathias Keller har arbetat med implantatbehandlingar sedan 1998 och är sedan 2001 certifierad implantolog, vilket innebär att du som patient får tillgång till en mycket hög kompetens. Inte minst viktig är att du därmed också får hela behandlingen med diagnostik, planering, kirurgi och senare protetik utförd av en och samma tandläkare.

Vår tandhygienist Ferwyni Tekie har dessutom genom intensivt samarbete med Mathias och flera kurser en stor erfarenhet inom skötsel och underhåll av implantatprotetiska konstruktioner.

Vi erbjuder en första kostnadsfri konsultation för implantatbehandling! Läs gärna mer på dentsplyimplants.se